V soboto 7.12.2019 smo z mladino iz PGD PIVKA zaključili letošnje predvsem zelo uspešno leto. Uživali smo v bowlingu in slastni pici. Po novem letu pa se spet dobimo in začnemo z pripravami na nova tekmovanja.

Preberi več

Župan Občine Pivka Robert Smrdelj, predsednik PGD Pivka Sandi Grzetič in prokuristka podjetja ROSENBAUER d.o.o. iz Gornje Radgone Brigita Velše, so včeraj podpisali pogodbo za dobavo in nadgradnjo gasilskega vozila GVC 16/15 za PGD Pivko.
Občina Pivka je za dobavo gasilskega vozila GVC 16/15 izvedla postopek za oddajo javnega naročila in podjetje ROSENBAUER d.o.o. je bilo izbrano kot najugodnejši ponudnik.
Vozilo bo dokončno izdelano v februarju 2021.

Preberi več

Podjetje Kovod Postojna je v Pivki za otroke iz vrtca in šole pripravilo dogodek »Vodkov zabavni dan«, kjer je njihov poglavitni cilj izobraževanje najmlajših. Dogodek, ki združuje lokalne organizacije, je namenjen izobraževalnim vsebinam, vsekakor pa tudi druženju in zabavi, ki se za ta letni čas spodobi. Učenci in vrtčevski otroci so se naučili ločevati odpadke, izdelati domačo čistilno napravo, naredili svoj vulkan, spoznavali krajinski park, imeli Vodkov kviz, poskrbeli za zdravo prehrano in ustrezno umivanje rok, se preizkusili v gibalnih in motoričnih vajah, spoznali zanimive junake v uniformah (smetar, vodovodar, gasilec), ustvarjali mega sliko, si poslikali obraze, osvežili v vodnem baru, migali… Največje navdušenje pa je bil seveda mini vodni park, ki je prijetno osvežil oba poletno vroča dneva. Na povabilo podjetja Kovod smo se odzvali tudi gasilci in otrokom prikazali naše delo, opremo in vozila.

Preberi več

V soboto 8. junija je v Sežani potekalo regijsko tekmovanje CTIF. Tekmovanja se se iz PGD Pivka udeležila ekipa mladincev. Na koncu smo dosegli vrhunsko 4. mesto. Čestitke mladini !

Preberi več

V soboto 1. junija je v Košani potekalo regijsko tekmovanje v orientaciji. Tekmovanja se je iz PGD Pivka udeležila ena ekipa mladincev in dosegla odlično 7. mesto. Čestitke.

Preberi več

V soboto 25. maja je v Košani potekalo gasilsko tekmovanje GZ Postojna. Tekmovanja se je udeležila ekipa mladincev in dosegla odlično 2. mesto, s tem pa so si pridobili pravico nastopa na regijskem tekmovanju, ki bo 8.6.2019 v Sežani.

Preberi več

V soboto 9.3.2019 smo se s pionirji in mladinci udeležili regijskega tekmovanja v Kvizu, ki je potekalo v Kuteževem. Ekipo sestavljajo trije tekmovalci. Samo tekmovanje je sestavljeno iz dveh delov. V prvem delu se tekmovalci pomerijo v teoretičnem znanju, v drugem pa spretnostno vezanje vozlov. Ekipe so se odlično odrezale, ekipa mladincev pa je osvojila odlično 3. mesto ! Čestitke tekmovalcem in mentorjem.

Preberi več

5. marca 2019 so bila podeljena priznanja društvom in posameznikom na področju Civilne Zaščite. Skupina prvih posredovalcev PGD Pivka je za svoje delovanje prejelo bronasti znak CZ.
Člani in članice skupine prvih posredovalcev Prostovoljnega gasilskega društva Pivka se odzovejo na vsak klic na pomoč. Skupina prvih posredovalcev PGD Pivka deluje od leta 2013. Skupino sestavljajo bolničarji društva ter člani in članice z opravljenim izpitom prvih posredovalcev. V petih letih je bila skupina aktivirana preko dvajset krat. S pomočjo AED so oživljali več oseb in pomagali reševalcev nujne medicinske pomoči pri oskrbi obolelih oseb. Skupina je s svojim posredovanja ob srčnem zastoju rešila več življenj in aktivno pripomogla v sistemu zaščite in reševanja.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk