Vrednost nabave vozila znaša 315.000 €, sredstva v višini 30.000 € bodo zagotovljena iz požarnega sklada, pretežni del sredstev v višini 285.000 € bo zagotovila Občina Pivka.
Gasilsko vozilo s cisterno (GVC 16/15) se uporablja za gašenje in reševanje pri požarih ter za srednje zahtevne tehnične intervencije. Prav tako pa bo vozilo omogočalo posredovanje ob nesrečah v industriji.


Podvozje ima načrtovan 4x4 pogon, moč motorja pa bo 210 KW, avtomatiziran 12 stopenjski samodejni menjalnik s programsko opremo posebej prilagojeno za intervencijska vozila. Vozilo bo opremljeno z RUD Rotogrip verigami. Posadka vozila bo 1+7. Sedeži bodo razporejeni v 3 vrste (1+1+2+4). Kapaciteta rezervoarja vode za gašenje je načrtovana 2.000l, vozilo pa bo opremljeno z eno hitro napadalno enoto. Poleg osnovne opreme kot so cevi, ročniki in ostale armature, bo vozilo opremljeno še s kompletom hidravlike (škarje, razpirala ter cilindri) in opremo za stabilizacijo vozila, kar bo omogočalo tudi posredovanje ob prometnih nesrečah, imelo bo določeno opremo za posredovanje ob nesrečah z nevarnimi snovmi, tridelno lestev z oporami, opremo za nudenje prve pomoči. Na vozilu bo nameščen svetlobni stolp za osvetljevanje okolice kraja intervencije. V vozilu bo nameščena oprema za zavarovanje kraja intervencije. Del opreme je tudi set pnevmatskih dvižnih blazin, ročno orodje, motorna žaga, električni vitel, merilec prisotnosti nevarnih plinov v zraku, električni agregat… Vozilo je zasnovano tudi tako, da ima opremo za posredovanje ob naravnih nesrečah, kot so poplave, neurje s točo, ...


Slavnostnega podpisa pogodbe so se udeležili tudi drugi člani PGD Pivka, podpredsednik PGD Pivka Rok Sovdat, poveljnik PGD Pivka Miran Zalar, poveljnik občinskega poveljstva občine Pivka Klavdij Čepirlo, direktorica občinske uprave Mihaela Smrdel in Barbara Lenarčič.

 

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk