naslovnica

Pridruži se nam in postani član

Prostovoljnega gasilskega društva Pivka.

Prostovoljno gasilsko društvo Pivka sprejema nove člane, ki so pripravljeni s svojim delom prispevati, k še bolj varnemu in človeku prijaznejšemu okolju v naši občini.
Včlanijo se lahko mladi od 7. let starosti dalje, odrasli in vsi, ki bi si želeli pomagati sočloveku.

 

Kdo sploh je prostovoljni gasilec?

Prostovoljni gasilec je lahko samo strokovno usposobljen, zdravstveno in psihofizično sposoben član gasilskega društva, ki izpolnjuje z zakonom določene pogoje.

Mladina

Mladina se v gasilskih organizacijah glede na starost deli na: pionirje od 7. do 11. leta starosti, mladince od 12. do 16. leta starosti in gasilce pripravnike od 16. do 18. leta starosti.

Gasilec pripravnik

Gasilec pripravnik je član prostovoljnega gasilskega društva v starosti od 16. do 18. leta oziroma nad 18 let v času strokovnega usposabljanja in priprave za prostovoljnega gasilca.
Pripravnik lahko prostovoljno sodeluje v gasilskih intervencijah pri delih, ki so v skladu s programom pripravništva in niso življenjsko in zdravju nevarna. Dela opravlja pod nadzorom.

Gasilec operativec

Gasilec operativec je pripadnik operativne gasilske enote prostovoljnega gasilskega društva, ki je star od 18 do 63 let (moški) oziroma 18 do 55 let (ženske) in prostovoljno opravlja operativne in preventivne naloge gasilstva ter je psihofizično, zdravstveno ter strokovno usposobljen za opravljanje teh nalog, določenih z zakonom.

 

plamen-ikona

V kolikor te je zgornja vsebina vsaj malo pritegnila, te vabimo, da se nam pridružiš!
Sprejmi izziv in se pridruži deset tisočih prostovoljnih gasilcev v Sloveniji!

 

plamen-ikona

Za vse dodatne informacije nas lahko kontaktiraš !

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk