V soboto 20. oktobra smo se člani in članice društva odpravili na strokovno ekskurzijo. Pot smo pričeli v zgodnjih jutranjih urah iz Pivke in se odpravili proti Zagrebu. Tam smo si ogledali tovorno Ziegler v Zagrebu. Predstavniki podjetja so nam predstavili njihovo podjetje in delo. Predstavili so nam tudi proizvodno linijo njihovih gasilskih vozil. Ogledali smo si proizvodni proces izdelave vozil vseh tipov.
Po končanem ogledu smo se vrnili v Slovenijo, kjer nas je v Novem mestu, na splavu reke Krke čakalo kosilo. S splavom smo prepluli del reke Krke. Animatorji so nam predstavili splavarjenje na reki in opisali Novo mesto.
Po končanem kosilu smo se ustavili v GRC Novo mesto. Tamkajšnji gasilci so nas sprejeli in nam predstavili njihovo enoto, delo ter prostore in opremo. Po končam ogledu, je sledila še večerja v gostili Pri Štefki na Otočcu in družabni večer.
Več fotografij še sledi ...

Preberi več

V soboto 13.10.2018 smo se z ekipo mladincev udeležili gasilskega tekmovanja GZ Postojna, ki se je odvijalo na Studencu. V močni konkurenci smo posegli po najvišjem mestu. Čestitke mladincem in njihovim mentorjem.

Preberi več

V soboto 6.10.2018 smo se v Ilirski Bistrici z mladinci in pionirji udeležili tekmovanja v disciplini FIRE COMBAT za mladino. Namen tekmovanja je, da tekmovalci v čim krajšem času naredijo vse naloge v timskem duhu, kar pomeni, da ni pomembno, kaj kdo naredi in na kakšen način, ampak da znajo med seboj sodelovati. Na tekmovanju smo sodelovali s sedmimi ekipami in smo posegli po visokih mestih, tudi stopničkah. Čestitke mladini in mentorjem.

Preberi več

V soboto 25.8. smo se udeležili medgeneracijskega srečanja v Velenju. V dopoldanskem času smo si ogledali nekaj znamenitosti Šaleške doline popoldan pa so sledile družabne igre. Čeprav nas je zalival dež se naše punce niso predale. Pozdravit nas je prišla tudi naj gasilka Katarina Plut PGD Krvavčji vrh. Po podelitvi nagrad za družabne igre nas je dolgo v noč zabaval ansambel Okajeni muzikanti.

Preberi več

Med 24. in 26 avgustom je potekla tabor gasilske mladine, ki ga je priredila Komisija za delo z mladino pri PGD Pivka. Z mladimi smo se odpravili na tri dnevni tabor v Lovsko kočo nad Trnjem. Čeprav je bil glavni namen tabora druženje mladih, pa smo urnik popestrili tudi z nekaj gasilskimi aktivnostmi. Kljub deževnemu vremenu, nas je obsijalo tudi sonce, ki smo ga izkoristili za sprehod in športne dejavnosti na prostem.

Preberi več

V soboto 7. julija smo se članice udeležile pohoda članic GZS, ki ga je organizirala GZ Kamnik. Ena skupina je odšla na Kamniško sedlo druga pa na slap Orglice. Uživale smo v pohodu in dobri družbi. Za zaključek smo imele še zabavni program. Poslovile smo se z željami k čimprejšnjem snidenju.

Preberi več

V nedeljo 17.6. smo se udeležilo pohoda na Kokoš, ki jo je organizirala Mladinska komisija Gasilske zveze Postojna. Do vznožja smo se pripeljali z avtobusom, nato pa smo se peš povzpeli na Kokoš. Ko smo prispeli na vrh smo si zaslužili sendvič in sok. Ko smo se okrepčali, smo se razdelili v tri skupine in se igrali “med dvema ognjema”. Igre so bile tesne in zanimive, vendar nekdo mora zmagati. Igra se je končala v prijateljskem duhu. Po končani igri smo se odpravili v dolino in se z avtobusom odpeljali nazaj domov. Preživeli smo lepo nedeljo in se družili z vrstniki.

Preberi več

V soboto 5.5.2018 smo se v Zagorju udeležili 2. Zvezne orientacije, ki je potekala pod okriljem Mladinske komisije Gasilske zveze Postojna. Z našimi mladimi gasilci smo se začeli pripravljati na tekmovanje že v mesecu marcu. Tekmovanje iz orientacije poteka tako, da tekmovalci tik pred pričetkom dobijo karto, kjer je zarisana trasa. Sami se morajo orientirati v naravi. Po poti, ki je vrisana so določene tudi kontrolne točke na katerih so morali opraviti eno vajo. Ker moramo gasilci poznati veliko vozlov, se znati orientirati v naravi, poznati različne znake, ki so narisani v karti in znati pogasiti požar, so se tekmovalci spopadli z temu primernimi vajami.
Na tekmovanju je nastopilo 73 ekip. PGD Pivka smo nastopili z 6-imi ekipami, v različnih kategorijah. Pionirji so zasedli 12. mesto, pionirke 6.mesto,mladinci 7.,14., in 19. mesto, mladinke pa 12. mesto. Na koncu tekmovanja smo odigrali še nogometno tekmo v prijateljskem duhu. Čestitke vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem.

Preberi več

V soboto 17. februarja je potekla redni letni občni zbor PGD Pivka, ki je bil leto že 125. Predsednik je naprej pozdravil vse prisotne ter poklonil minuto molka vsem pokojnim gasilcem. Na občnem zboru so bila podana vsa poročila funkcionarjev in organov društva. Ker je bilo letos volilno leto, se je vlilo novo vodstvo društva. Predsednik še naprej ostaja Grzetič Sandi, funkcijo poveljnika pa je prevzel Zalar Miran.

Preberi več

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk