Vozilo za gašenje in reševanje

Gašenje in reševanje v urbanem okolju zahteva ustrezno taktiko, vendar pa mora biti ta dopolnjena z ustrezno in sodobno opremo. V prostovoljnem gasilskem društvu Pivka bomo v letošnjem letu pričeli z nabavo novega gasilskega vozila namenjenega za gašenje in reševanje, ki bo nadomestilo naše obstoječe vozilo TAM 125 staro 43 let.

Novo vozilo bo imelo gasilsko oznako GVC 16/15.

vozilo

(Fotografija je simbolična)

Namen uporabe:

Gasilsko vozilo s cisterno (GVC 16/15) se uporablja za gašenje in reševanje pri požarih ter za srednje zahtevne tehnične intervencije. Prav tako pa bo vozilo omogočalo posredovanje ob nesrečah v industriji.

Podvozje:

Za podvozje vozila se bo uporabilo tovorno vozilo MAN z oznako TGM 13.290. Vozilo ima pogona na vsa kolesa (4x4), moč motorja pa bo 210 KW. Podvozje ima avtomatiziran 12 stopenjski samodejni menjalnik s programsko opremo posebej prilagojeno za intervencijska vozila. Vozilo bo opremljeno z RUD Rotogrip verigami.

Moštvo:

Posadka vozila je 1+7. Sedeži so razporejeni v 3 vrste (1+1+2+4).Prva vrsta (v kabini šasije): voznik in sovoznik. Druga vrsta: Dva posamezna sedeža opremljena za IDA, nameščena skrajno levo in desno v nasprotni smeri vožnje in na sredini prostor za opremo (torba za PP), ter izdelana »miza« za odlaganje osebnih predmetov ter priključki z USB vtičnicami (12 V), ter polnjenje radijskih postaj. Tretja vrsta: Sedežna klop s posameznimi sedišči opremljeni z IDA v smeri vožnje.

Nadgradnja:

Vozilo bo opremljeno s svetlobnimi in zvočnimi signali. Nadgradnja bo vsebovala reflektorje za osvetlitev okolice vozila. Nadgradnja je razdeljena na 6 prostorov (po 3 na vsaki strani) za shranjevanje opreme, ter prostor namenjen za gasilsko črpalko. Kapaciteta rezervoarja vode za gašenje je 2.000l, vozilo pa bo opremljeno z eno hitro napadalno enoto. 

Oprema:

Poleg osnovne opreme kot so cevi, ročniki in ostale armature, bo vozilo opremljeno še s kompletom hidravlike (škarje, razpirala ter cilindri) in opremo za stabilizacijo vozila, kar bo omogočalo tudi posredovanje ob prometnih nesrečah, imelo bo določeno opremo za posredovanje ob nesrečah z nevarnimi snovmi, tridelno lestev z oporami, opremo za nudenje prve pomoči. Na vozilu bo nameščen svetlobni stolp za osvetljevanje okolice kraja intervencije. V vozilu bo nameščena oprema za zavarovanje kraja intervencije. Del opreme je tudi set pnevmatskih dvižnih blazin, ročno orodje, motorna žaga, električni vitel, merilec prisotnosti nevarnih plinov v zraku, električni agregat…

Vozilo je zasnovano tudi tako, da ima opremo za posredovanje ob naravnih nesrečah, kot so poplave, neurje s točo, ...

PGD Pivka bo moralo del sredstev za opremo zagotoviti samo, za kar pa nimamo potrebnih finančnih sredstev.  

Kako nam lahko vi pomagate ?

1. Donacija:

Nakazilo finančnih sredstev na TRR: SI56 6100 0002 5097 157 s pripisom »GVC«

2. Podarite 1 % dohodnine:

Podarite nam lahko del dohodnine, ki jo vam avtomatsko država vzame. Ta delež lahko namenite izbranim organizacijam, med katerimi smo tudi gasilci. Obrazec dobite v povezavi www.pgd-pivka.com/obrazec-dohodnina. Izpolnite ga in ga pošljite na vaš pristojni finančni urad ali ga lahko pustite v našem gasilskem domu in ga bomo mi poslali na finančni urad. Prav tako pa lahko to storite preko spletnega obrazca: Podari-dohodnino

3. Spletno oglaševanje: 

V zameno za vašo donacijo se lahko dogovorimo o objavi vašega podjetja na naši spletni strani in tako omogočimo večji doseg obiska spletne strani vašega podjetja.  

V kolikor bi želeli poslovno sodelovati, vas vabimo da nas kontaktirate in se dogovorimo o možnosti spletnih oglasov.

Podporniki projekta:

donatorji

 
graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk