Vozilo za gašenje gozdnih požarov

Gašenje v naravnem okolju zahteva ustrezno taktiko, vendar pa mora biti ta dopolnjena z ustrezno in sodobno opremo. V prostovoljnem gasilskem društvu Pivka bomo v letošnjem letu pričeli z nabavo novega gasilskega vozila namenjenega za gašenje požarov v naravi.

Novo vozilo bo imelo gasilsko oznako GVGP-2.

vozilo

(Fotografija je simbolična)

Namen uporabe:

Večje gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov (GVGP-2) je namenjeno prevozu osnovne enote za gašenje gozdnih požarov in potrebne opreme. Služi za gašenje manjših in srednje velikih požarov v naravnem okolju, lahko pa je tudi osnovna enota gašenja velikih gozdnih požarov. Prav tako je uporabno za gašenje vseh drugih začetnih požarov.

Podvozje:

Za podvozje vozila se bo uporabilo tovorno vozilo MAN z oznako TGM 13.290. Vozilo ima pogona na vsa kolesa (4x4), moč motorja pa bo 210 KW. Podvozje ima avtomatiziran 12 stopenjski samodejni menjalnik s programsko opremo posebej prilagojeno za intervencijska vozila. Podvozje pa bo prilagojeno za izven cestno podlago.

Moštvo:

Posadka vozila je 1+5. Sedeži so razporejeni v dve vrst1 (2+4).Prva vrsta (v kabini šasije): voznik in sovoznik. Druga vrsta: Sedežna klop s posameznimi sedišči  v smeri vožnje. Med obema vrstama pa bo na sredini prostor za opremo (torba za PP), dva IDA, ter izdelana »miza« za odlaganje osebnih predmetov ter priključki z USB vtičnicami (12 V), ter polnjenje radijskih postaj.

Nadgradnja:

Vozilo bo opremljeno s svetlobnimi in zvočnimi signali. Nadgradnja bo vsebovala reflektorje za osvetlitev okolice vozila. Nadgradnja je razdeljena na dva prostora (po en na vsaki strani) za shranjevanje opreme, dva prostora za postavitev hitro napadalnih enot ter prostor namenjen za gasilsko črpalko. Kapaciteta rezervoarja vode za gašenje je 2.500l, vozilo pa bo skupno opremljeno s tremi hitro napadalnimi enotami in vodnim monitorjem. 

Oprema:

Na vozilu bo nameščen svetlobni stolp za osvetljevanje okolice kraja intervencije. Okoli kabine vozila in čez sprednjo masko bo nameščena cevna zaščita, nameščen bo tudi vitel. Poleg osnovne opreme kot so cevi, ročniki in ostale armature pa bo v vozilu še motorna žaga, dva izpihovalnika, nekaj ročnega orodja in pribora. Svoje mesto bo v vozilu imel električni agregat in potopna črpalka, stikalna lestev, ...

Vozilo je primerno za gašenje vseh začetnih požarov v objektih, zasnovano je tudi tako, da ima opremo za posredovanje ob naravnih nesrečah, kot so poplave, neurje s točo, ...

PGD Pivka bo moralo del sredstev za opremo zagotoviti samo, za kar pa nimamo potrebnih finančnih sredstev.  

Kako nam lahko vi pomagate ?

1. Donacija:

Nakazilo finančnih sredstev na TRR: SI56 6100 0002 5097 157 s pripisom »GVGP«

2. Podarite 1 % dohodnine:

Podarite nam lahko del dohodnine, ki jo vam avtomatsko država vzame. Ta delež lahko namenite izbranim organizacijam, med katerimi smo tudi gasilci. Obrazec dobite v povezavi www.pgd-pivka.com/obrazec-dohodnina. Izpolnite ga in ga pošljite na vaš pristojni finančni urad ali ga lahko pustite v našem gasilskem domu in ga bomo mi poslali na finančni urad.

3. Spletno oglaševanje: 

V zameno za vašo donacijo se lahko dogovorimo o objavi vašega podjetja na naši spletni strani in tako omogočimo večji doseg obiska spletne strani vašega podjetja.  

V kolikor bi želeli poslovno sodelovati, vas vabimo, da nas kontaktirate in se dogovorimo o možnosti spletnih oglasov.

Podporniki projekta:

donatorji

 
graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk