V spomladanskih mesecih leta 2021 je potekal 113-urni tečaj za nižje gasilske častnike. Iz pivške občine sta ga opravljala dva gasilca (oba iz PGD Pivka).

Sredini septembra je v Pivki potekal 34-urni tečaj za gasilca pripravnika. Gre za prvega od dveh pomembnih tečajev za pridobitev čina gasilec in možnosti opravljanja vseh operativnih nalog na intervencijah. Skupno je tečaj opravilo 32 pripravnikov iz vseh štirih gasilskih društev. Drugi tečaj, tečaj za operativnega gasilca, bodo kandidati opravljali v letu 2022. Trajal bo 149 ur.

Zadnji od izvedenih temeljnih usposabljanj v lanskem letu pa je bil še 92-urni tečaj za višje gasilce. Tečaj je namenjen gasilcem, ki na intervencijah delujejo v vlogah vodij skupin. Iz občine Pivka se je tečaja udeležilo šest gasilcev iz PGD Pivka in PGD Zagorje.

Čine so podelili poveljnik GZ Postojna Marko Kresevič, predsednik GZ Postojna Marko Simšič, občinski poveljnik Občine Pivka Klavdij Čepirlo, občinski poveljnik Občine Postojna Tadej Smrdel in poveljnik PGD Pivka Miran Zalar.

Podelitve so se udeležili tudi nekateri funkcionarji društev.

 

 

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk