V soboto,25. oktobra je ob 17. uri v Parku vojaške zgodovine med vodenim ogledom po muzejski zbirki v enem izmed paviljonov prišlo do eksplozije. Zrušila se je strešna konstrukcija, zatem je vse skupaj zajel še požar večjega obsega. Zaposleni v Parku so nemudoma obvestili regijski center za obveščanje in poudarili, da je v objektu ujetih več oseb. Center za obveščanje je nemudoma aktiviral vsa štiri gasilska društva v občini Pivka ter tudi ekipo bolničarjev Območnega združenja Rdečega križa Postojna in Pivka.

Kot prvi so na kraj prispeli gasilci iz Pivke, ki so tudi prevzeli vodenje intervencije, določili komandno mesto ter mesto, kjer je stala triaža. Za njimi so prišli še gasilci iz Košane, Zagorja in Palčja ter ekipa bolničarjev. Gasilci so takoj ob prihodu zavarovali kraj dogodka ter pričeli z reševanjem poškodovanih. Zunanji napadalci so izvedli hiter napad na objekt ter pričeli z gašenjem objekta. Notranji napadalci, ki so vstopili v sam objekt, so bili opremljeni z izolirnimi dihalnimi aparati in že kmalu po vstopu našli prve poškodovane osebe, jih oskrbeli in jih transportirali iz objekta ter jih predali ekipi bolničarjev, ki so v tem času, ko so prvi gasilci začeli z reševanjem, postavili triažo. Bolničarji so oskrbovali ponesrečence do njihovega odvoza v bolnišnico. Ker je bilo število ponesrečencev preveliko za prve ekipe gasilcev, je vodja intervencije v objekt poslal dodatne ekipe gasilcev. Njihova naloga je bila preiskovanje objekta ter prenos ponesrečencev iz objekta do triaže. Med tem časom pa so preostali gasilci uspešno pogasili ogenj na objektu.
Po uspešno pogašenem požaru ter transportu ponesrečencev iz paviljona do triaže, so gasilci še enkrat opravili pregled objekta, da nebi bilo v objektu še kako požarišče ali poškodovana oseba.
Vse skupaj je na srečo šlo le za vajo, ki so jo gasilci izvedli v sklopu meseca požarne varnosti.
Po končani vaji so gasilci za zaposlene v Parku vojaške zgodovine pripravili še usposabljanje za gašenje z gasilnimi aparati.

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk