V petek 29. septembra je potekala večja gasilska vaja v podjetju Tourne mobil v Pivki. Scenarij vaje je bil, da je zagorelo ostrešje skladišča podjetja, v objektu pa sta ostali dve osebi.

Takoj ob prihodu na lokacijo se je sočasno pričelo z reševanjem pogrešanih oseb in gašenjem požara. Zaradi bližine ostalih objektov je bilo potrebno postaviti tudi pasivno obrambo objektov.

Na vaji so sodelovala vsa štiri gasilska društva v občini Pivka in pa PGD Postojna. Namen vaje je bil preveriti stanje organiziranosti in usposobljenosti gasilcev za posredovanje ob požaru v proizvodnji avtodomov, preveriti stanje organiziranosti, usposobljenosti in opremljenosti operativne enote PGD Pivka, Košana, Zagorje in Palčje in preveriti operativno uporabnost sistema zvez ZARE ter sistema obveščanja in alarmiranja.

Po koncu vaje so predstavniki podjetja gasilcem predstavili proizvodnje prostore. Način njihovega delovanja in vse potrebne tehnične elemente proizvodnje za ukrepanje v primeru požara ali drugih intervencij.

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk