Zavarovalnica Triglav z novoletno akcijo Za boljši jutri že sedmo leto podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Postojnska območna enota zavarovalnice je letos moči za dober namen združila z dvema prostovoljnima gasilskima društvoma iz Pivke in Senožeč. V prvem bodo podporo največje slovenske zavarovalnice izkoristili za nakup termo kamere v novem gasilskem vozilu, v drugem pa bodo sredstva namenili za novo lutko za reanimacijo, ob pomoči katere bodo povečali možnosti preživetja tamkajšnjih prebivalcev ob morebitnih zastojih srca.

»Vodilo in poslanstvo Zavarovalnice Triglav je ustvarjanje varnejše prihodnosti za vse generacije, zato podpiramo projekte, ki imajo dolgoročni učinek in pripomorejo k izboljšanju življenja v lokalnih skupnostih. Tu imajo pomembno vlogo tudi gasilci, ki za opravljanje svojega humanitarnega poslanstva potrebujejo ustrezno opremo,« je povedal mag. Jože Celin, direktor Območne enote Postojna Zavarovalnice Triglav, ki je v zadnjih letih v sklopu novoletne akcije poleg podpore delovanja gasilcev pomagala širiti tudi mrežo javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev na območju, kjer deluje.

S termo kamero hitreje do ponesrečencev

V PGD Pivka bomo letos zamenjali več kot štiri desetletja staro gasilsko vozilo, ki ga želimo dopolniti še s toplotno kamero. Da bomo lahko pri svojem delu odslej še učinkovitejši, nam je na pomoč pri nakupu nove reševalne opreme priskočila Zavarovalnica Triglav. »Kamera omogoča gasilcu vpogled skozi zadimljen prostor, v katerem je prosto človeško oko nemočno. Kamera nam na zaslonu izriše prostor skupaj s temperaturnim razponom in tako lahko določimo vroče točke v prostoru, lociramo požar in še najpomembneje, z njeno pomočjo lahko najdemo tudi morebitne ponesrečence, ki bi bili ujeti v objekt.«

Prispevek zavarovalnice Triglav

Prispevek: PGD Pivka in Zavarovalnica Triglav

 

graficni-prikaz
meteroalarm
pozarna-ogrozenost

Vse pravice pridržane. © PGD Pivka 2020.

Casino Bonus at bet365 uk